Benvinguts al Casal!

Un trosset de Catalunya a Buenos Aires

Mobirise Website Builder

Sobre Nosaltres

Missió

• Fomentar la cohesió i el sentiment de comunitat entre els catalans residents a l'Argentina.
• Brindar un espai físic i virtual on els catalans puguin reunir-se, compartir experiències i celebrar les seves tradicions.
• Organitzar esdeveniments i activitats que fomentin la interacció entre els membres de la comunitat.

Visió

• Ser una institució de referència en la promoció de la cultura catalana a l'Argentina que, mantenint vives les tradicions, s'adapta i evoluciona de manera moderna i d'acord amb els nous paradigmes de la relació entre ambdós països.

Història

En 1886, es va fundar el Centri Català (Centre Català) a Buenos Aires, en resposta a la iniciativa d'una part de la col·lectivitat catalana resident a la ciutat. L'objectiu del Centre Català era mantenir viu el sentiment i l'esperit català a l'Argentina, a més d'ampliar els interessos socials i econòmics de les regions espanyoles d'origen català. Al llarg de la seva història, el Centri Català va adquirir la propietat de l'edifici que actualment alberga la seu del Casal de Catalunya. Aquest procés va incloure la inauguració d'un nou edifici en 1891 i l'adquisició de terrenys addicionals en 1909. Durant la dictadura del general Primo de Rivera en 1927, el Centri Català es va convertir en l'únic propietari de l'edifici, que avui dia és conegut com el Casal de Catalunya.

La història del Casal de Catalunya reflecteix la importància de preservar i promoure la identitat catalana a l'Argentina. El Centri Català va jugar un paper destacat en la vida social i cultural de la comunitat catalana. No obstant això, en 1908, un grup de socis disconformes amb l'actitud del Centre enfront de les reivindicacions catalanistes va decidir escindir-se i formar el Casal Català. Finalment, en 1941, totes dues institucions van decidir unir-se i formar l'actual Casal de Catalunya de Buenos Aires, posant fi a les seves diferències.

Qui som

El Casal de Catalunya a Buenos Aires és un espai emblemàtic que celebra la cultura catalana a l'Argentina des de fa més de 137 anys. Fundat el 1886, el Casal s'ha convertit en un punt de trobada per a la comunitat catalana a la ciutat, així com un centre de promoció de la cultura catalana a l'Argentina.

Oferta cultural:

El Casal ofereix una gran varietat d'events culturals, com ara:

Exposicions
Teatre
Música
Conferències
Tallers
Festes
A més, el Casal acull:

La Biblioteca Pompeu Fabra, que compta amb una àmplia col·lecció de llibres, revistes i documents en català.
El Teatre Margarita Xirgu, un espai emblemàtic on es representen obres de teatre en català i en castellà.

Visites guiades: El Casal ofereix visites guiades mensuals per a tots aquells que vulguin conèixer la seva història i les seves activitats.

Gestió:

El Casal està gestionat per un Consell Directiu compost per:

President
Vicepresident
Secretari
Tresorer
Dos vocals
Tres vocals suplents

El Consell Directiu es renova anualment per terços per garantir una transició equilibrada en l'administració.

A més del Consell Directiu, el Casal compta amb una Comissió Revisora de Cuentas integrada per:

Tres revisors titulars
Dos revisors suplents

Consell Directiu

Mobirise Website Builder

President

Ariel Gustavo Vives i Bloise | presidentccba@casal.org.ar
Mobirise Website Builder

Vicepresident

Gabriel D. Planas Azcoytía | vicepresidentccba@casal.org.ar
Mobirise Website Builder

Secretaria

Adriana Alicia Rodríguez | secretariaccba@casal.org.ar
Mobirise Website Builder

Tesorer

Jordi Ricard Mateu i Rodríguez | tresoreriaccba@casal.org.ar
Mobirise Website Builder

Vocal Titular

Adriana Curti ​ |
acurti@casal.org.ar
Mobirise Website Builder

Vocal Titular

Viviana Sandra Sanchis Roche | vsanchis@casal.org.ar
Mobirise Website Builder

Vocal Suplent

Carmen Terrezza |
cterrezza@casal.org.ar
Mobirise Website Builder

Vocal Suplent

José Font Olivares |
jfont@casal.org.ar
Mobirise Website Builder

Vocal Suplent

Damian Lezama |
dlezama@casal.org.ar

Comissió Revisora de Comptes

Revisor de Comptes Titular

Martín Echalecu

Revisor de Comptes Titular

Xavier de Escalada Pla

Revisor de Comptes Titular

Adriana Marisol Bonserio

Revisor de Comptes Suplent

 Elisenda Carreras López

Revisor de Comptes Suplent

 Emanuela Gabriela Speranza

Catalunya fora de Catalunya:

La petjada catalana al món: projectes i activitats del Casal de Catalunya
Mobirise Website Builder
Classes de català

El Casal de Catalunya s'enorgulleix d'oferir una àmplia varietat de cursos de català dissenyats per a tots els nivells, des de principiants fins a avançats, amb el ferm propòsit de fomentar l'aprenentatge i la difusió de la llengua i la cultura catalana. Com a part del nostre compromís amb l'accessibilitat, facilitem proves de nivell gratuïtes perquè els estudiants puguin determinar el curs més adequat segons les seves habilitats lingüístiques. Aquesta iniciativa no només busca promoure la participació activa en l'aprenentatge del català, sinó també garantir l'accés equitatiu a l'ensenyament d'aquesta llengua, contribuint així a l'enriquiment cultural i lingüístic de la nostra comunitat. Uneix-te a nosaltres en aquest apassionant viatge de descobriment i aprenentatge del català en un entorn acollidor i estimulant.
Aquí teniu alguns dels avantatges d'aprendre català al Casal de Catalunya:

Professors qualificats i experimentats: Els nostres professors són experts en l'ensenyament del català i estan compromesos a ajudar-te a assolir els teus objectius d'aprenentatge.
Mètodes d'ensenyament moderns i eficaços: Utilitzem una varietat de mètodes d'ensenyament per a fer que l'aprenentatge del català sigui una experiència divertida i interactiva.
Amplia gamma de cursos: Oferim cursos de català per a tots els nivells, des de principiants fins a avançats.
Horaris flexibles: Els nostres cursos s'adapten a les teves necessitats i disponibilitat.
Preus assequibles: Oferim preus competitius per als nostres cursos de català.
Entorn acollidor i estimulant: El Casal de Catalunya és un espai on et sentiràs còmode i acollit mentre aprenem català.
Si estàs interessat a aprendre català, no dubtis a contactar amb el Casal de Catalunya.

auladecatala@casal.org.ar

Mobirise Website Builder
Biblioteca Pompeu Fabra

La Biblioteca Pompeu Fabra és un espai cultural i d'estudi ubicat al Casal de Catalunya de Buenos Aires. Porta el nom del lingüista i romanista català Pompeu Fabra i Poch, conegut per la seva contribució a la llengua catalana.

La Biblioteca compta amb un fons bibliogràfic de 11.000 volums, que inclou obres de literatura catalana, clàssics universals, llibres d'història, filosofia, art i ciències socials. A més, la Biblioteca conserva peces de gran valor, com el Llibre d'Honor del Casal, on personalitats destacades de la societat catalana han deixat la seva firma i dedicatòria des de principis del segle XX. També destaquen els compendis fotogràfics que documenten la vida diària de la col·lectivitat catalana a Buenos Aires al llarg de més de 100 anys.

Aquest fons bibliogràfic és únic a la Ciutat Autònoma de Buenos Aires i al Con Sud, i inclou grans clàssics de la literatura catalana com Josep Pla, Mercè Rodoreda, Pere Quart, Eugeni d'Ors, Joan Maragall, Jacint Verdaguer o Àngel Guimerà. A més, la Biblioteca posseeix la col·lecció completa de Ressorgiment, la revista mensual en català més longeva, publicada entre 1916 i 1972. També ofereix documentació detallada sobre la història i la integració de la comunitat catalana en la construcció de la nació argentina.

La Biblioteca Pompeu Fabra és un lloc de trobada per als amants de la cultura catalana a Buenos Aires, i ofereix un espai per a la investigació, la lectura i l'intercanvi cultural.

biblioteca@casal.org.ar

Mobirise Website Builder
Sardana

Submergeix-te per complet en la rica tradició de la sardana, un dels símbols emblemàtics de la cultura catalana, en participar en el nostre taller. Aprendràs els moviments i els passos de la dansa, guiat pels nostres experts instructors. Gaudiràs de la música tradicional mentre et xopes del ritme i de l'energia de la sardana. No importa si vens només, en parella o amb amics, tots trobaran un ambient acollidor i amigable on podran gaudir al màxim. Uneix-te a nosaltres.t'esperem amb els braços oberts!

info@casaldecatalunya.com 


Mobirise Website Builder
Cor

El cor del Casal de Catalunya de Buenos Aires és molt més que una simple activitat: és un espai on els amants de la música coral es reuneixen per a interpretar repertoris acuradament seleccionats que ressalten la riquesa cultural tant de Catalunya com de l'Argentina. A l'ésser una disciplina profundament arrelada en el patrimoni cultural català, hem decidit atorgar-li un lloc molt especial i representatiu en el nostre casal. A través de les nostres presentacions, no sols promovem el valor de la música com a expressió artística i cultural, sinó que també enriquim l'ambient de la nostra comunitat i contribuïm activament a la difusió de l'herència musical catalana a Buenos Aires. Uneix-te a nosaltres per a experimentar la màgia de la música coral i ser part d'aquesta apassionant travessia cultural.

info@casal
decatalunya.com

Mobirise Website Builder
Visites guiades

Les visites guiades al Casal de Catalunya ofereixen una experiència inigualable per a submergir-se en la història i arquitectura d'aquesta institució cultural icònica. Et convidem a explorar el llegat vibrant de la comunitat catalana a Buenos Aires mentre admires la bellesa de les nostres instal·lacions, que inclouen el Teatre Margarita Xirgu, la Pau Casals, la Sala Auditori Ángel Guimerá , la Biblioteca Pompeu Fabra i el nostre acollidor restaurant.

Aquestes visites no sols promouen la comprensió i estima de la rica cultura catalana a la ciutat, sinó que també enforteixen els vincles entre la nostra institució i la comunitat, oferint una experiència educativa i enriquidora per a tots els participants. Uneix-te a nosaltres en aquest fascinant viatge a través de la història i la cultura catalana a Buenos Aires!

info@casaldecatalunya.comMobirise Website Builder
Penya Barcelonista Nicolau Casaus

Les penyes barcelonistes són agrupacions d'aficionats al FC Barcelona que es troben repartides per tot el món i es dediquen a promoure i difondre el sentiment culer. A l'agost de 1986, dins del marc de les celebracions pel centenari del Casal de Catalunya de Bons aires, es va formar la penya barcelonista ( Núm. 409 oficial del Futbol Club Barcelona). A l'hora de triar el nom, es va optar pel de el Sr. Nicolau Casaus de la Font i Jené, argentí de naixement i que va ostentar el càrrec de vicepresident del club entre 1978 i 2003.

La Penya Barcelonista Nicolau Casaus de Buenos Aires té com a objectiu reunir els seguidors argentins del Barça per a compartir la seva passió per l'equip, organitzar esdeveniments socials i esportius, i mantenir viva la connexió amb el club català.

presidentpenya@casal.org.ar


Catàleg digital

La biblioteca del Casal de Catalunya ofereix als seus socis i visitants la possibilitat d'accedir al seu catàleg digital, el qual s'actualitza constantment amb les últimes novetats. A través de Pèrgam OPAC, un programari de gestió bibliotecària, és possible consultar la disponibilitat dels llibres, realitzar reserves, renovacions, suggeriments, entre altres funcions. El catàleg digital està disponible per a la seva consulta en tocar o fer clic en el botó "Ingrés", brindant així un accés àgil i complet a l'àmplia col·lecció bibliogràfica de la biblioteca.

+ Casal

Mobirise Website Builder

Activitats

• Sant Jordi: una diada de roses, llibres i cultura, se celebra el 23 d'abril a Catalunya, amb l'intercanvi de roses i llibres com a regals tradicionals per celebrar l'amor i la cultura. Durant aquest dia, els carrers s'omplen de parades de llibres i roses, i es realitzen activitats culturals en honor al patró de Catalunya.


 Sant Joan: És una celebració molt arrelada a Catalunya que es festeja cada 23 de juny i que marca el solstici d'estiu amb rituals, festes, fogueres i activitats culturals. És una ocasió especial que uneix a la comunitat entorn de tradicions ancestrals i simbolitza el començament de la temporada estival.no vaig poder faltar la coca de Sant Joan, un dolç típic elaborat amb ingredients com a fruites confitades, pinyons, i que sovint té forma circular.

La Mercè se celebra a Barcelona en honor a la patrona de la ciutat el 24 de setembre. Durant aquestes festivitats, es duen a terme multitud d'actes populars als carrers de Barcelona, incloent-hi desfilades de gegants, espectacles de foc, exhibicions de castells i el popular ball de La Sardana, a més de concerts gratuïts en els principals carrers i places de la ciutat. La festivitat és una ocasió per a unir a la comunitat entorn de la cultura mediterrània i les tradicions locals.

 La Diada: La Diada commemora un moment crucial en la història de Catalunya, la caiguda de Barcelona davant les tropes borbòniques durant la Guerra de Successió en 1714. Aquesta derrota va significar la pèrdua de les institucions catalanes i la imposició d'un nou marc polític i legal que va limitar l'autonomia de Catalunya. Des de llavors, la Diada s'ha convertit en un símbol de la resistència i la lluita per la preservació de la identitat i la cultura catalanes, així com un dia de reivindicació de les aspiracions polítiques de la regió. La celebració de la Diada inclou manifestacions, concentracions, actes culturals i reivindicatius que reflecteixen el sentiment d'orgull i pertinença a Catalunya, així com les demandes de major autonomia i, en alguns casos, de la seva independència.

info@casal.org.ar
Mobirise Website Builder

Tallers

En el Casal de Catalunya, t'oferim una varietat de tallers perquè puguis expressar la teva creativitat i aprendre noves habilitats. Podràs participar en tallers de:
• Guió literari
• Dibuix
• Teatre
• Violí
• Ballet i Lyrical
i més, impartits per professionals amb àmplia experiència. Els tallers són oberts a tots els interessats, i es realitzen en un ambient acollidor i participatiu. Per a conèixer els detalls de cada taller, com els horaris, els preus i les inscripcions, pots visitar el nostre blog i seguir-nos en les nostres xarxes socials.

info@casaldecatalunya.com
Mobirise Website Builder

Lloguer de sales i espais

El Casal de Catalunya ofereix la possibilitat de llogar els seus salons i espais en el marc incomparable d'un edifici destacat del modernisme català. Brindem solucions per a les seves necessitats, tal com:

Esdeveniments corporatius i empresarials.
Desdejunis i esmorzars empresarials, workshops, cotreball, presentacions.
Localitzacions per a fotografia, vídeo i pel·lícules.
Cursos i seminaris, obres teatrals.
Mostres i galeria d'art, exposicions.
Comptem per això amb diferents sales, cuina, graella i ascensor per a accedir al primer pis.

Teatre Margarida Xirgu


El teatre Margarida Xirgu és un espai cultural que forma part del Casal de Catalunya, una institució que promou la cultura catalana a Buenos Aires. El teatre té una capacitat per a 487 persones i pot adaptar-se a diferents formats i gèneres, com a obres de teatre, dansa, espectacles musicals, instal·lacions visuals, projeccions, filmacions i congressos. El seu excel·lent acústica i la seva versatilitat ho converteixen en un escenari ideal per a gaudir de diverses propostes artístiques. Per aquesta sala han passat destacades figures de la cultura, com Federico García Lorca, Els Luthiers, Nacha Guevara, Carlos Perciavalle, Joan Manuel Serrat, Víctor Jara i Maria Creuza, entre altres. El teatre Margarita Xirgu et convida a conèixer la seva història, el seu patrimoni i la seva programació, i a viure una experiència cultural única en el barri de San Telmo.

eventos@casal.org.ar 

Mobirise Website Builder

Restaurant

Deixa't seduir pels sabors autèntics de la cuina catalana i mediterrània en el restaurant del Casal de Catalunya a Buenos Aires! Submergeix-te en una experiència culinària única mentre gaudeixes de plats emblemàtics com el pa amb tomàquet, el fricandó i la fideuà, que et transportaran directament als carrers de Catalunya. A més, delecta el teu paladar amb delícies com el polp a la gallega, la paella i el turron, que complementen a la perfecció la nostra exquisida oferta gastronòmica.

El nostre restaurant, situat en l'encantador Saló Blanc, ofereix un ambient acollidor i elegant on podràs gaudir d'espectacles de qualitat mentre assaboreixes cada mos. Obert de dimarts a diumenge, tant per a esmorzars com sopars, estem llestos per a rebre't i brindar-te una experiència gastronòmica inoblidable. Fes la teva reserva telefonant al 4873-2988 i deixa'ns portar-te en un viatge culinari per Catalunya en el cor de Buenos Aires. No et perdis l'oportunitat de viure la gastronomia catalana en tota la seva esplendor en el Casal de Catalunya!

Mobirise Website Builder

Classes de català

Mobirise Website Builder
Aprèn català amb nosaltres!


Tots els nivells / Presencial i virtual


Benvinguts als nostres cursos de català en el Casal de Catalunya de Buenos Aires! Oferim cursos per a tots els nivells, des de principiants fins avançats. Els nostres cursos estan disponibles en formats presencials i virtuals, la qual cosa et permet aprendre al teu propi ritme i des de la comoditat de la teva llar. Els nostres professors experimentats i apassionats per la llengua i la cultura catalana et guiaran en cada pas del teu viatge d'aprenentatge.

Fes clic sota per a més informació

Mobirise Website Builder
Classes particulars i exàmens per a l'Institut Ramon Llull


Ens enorgulleix anunciar que el Casal de Catalunya de Buenos Aires és una seu oficial per als exàmens del Institut Ramon Llull. Això significa que pots prendre els exàmens oficials de català aquí mateix, en el nostre casal. Aquests exàmens són reconeguts internacionalment i són una excel·lent manera de certificar el teu nivell de català.

Fes clic sota per a més informació

Contacta'ns

Toca per contactar amb nosaltres

Formulari de contacte

Ens encantaria saber de tu
Si tens alguna pregunta, suggeriment o simplement vols compartir els teus pensaments, no dubtis a omplir el formulari de contacte a continuació.

Ens esforcem per respondre a totes les consultes el més ràpid possible.
Gràcies per tu interés en el Casal de Catalunya de Buenos Aires!

No Code Website Builder